Hızla artan dünya nüfusu karşısında oldukça sınırlı olan tarım arazilerinden daha fazla verim almak zorunda olduğumuz gerçeği bizi tarım alanlarında daha fazla kimyasal kullanmaya teşvik etmiştir. Bu durum her geçen gün insan sağlığı ve doğal denge açısından daha fazla risk anlamına geliyor ve kimyasal bileşenler toprağın doğal dengesini tamamen ortadan kaldırıyor. ABD gibi gelişmiş ülkeler bu riski çok daha uzun zaman önce fark etmiş olduğu için buna çözüm olarak organik gübre arayışına girmiştir. Yapılan araştırmalar hepimizin doğal ortamda sıkça rastladığı toprak solucanlarının tarım açısından inanılmaz faydalı canlılar olduğunu bilimsel açıdan kanıtlamıştır. Bu bağlamda elde edilen sonuçlar organik solucan gübresi üretimini desteklemiş ve ilk başta ABD olmak üzere organik solucan gübresi üretimi için teşvik uygulamaları başlamıştır. Toprak solucanlarının sindirim sisteminden geçerek tekrar toprağa karışan bileşenlerin tarım açısından kimyasal gübrelere oranla çok daha faydalı olduğu kesindir. Ayrıca bu bileşenlerin %100 organik olması nedeniyle doğal dengeye ve insan sağlığına hiçbir zararı olmayışı bilim insanlarını bu alanda daha fazla çalışmaya itmiştir. Toprak solucanları tarafından tüketilen organik atıkların bu yassı canlıların sindirim sisteminden geçerek dışkı olarak dışarı çıkmasıyla elde edilen toprak rengindeki kokusuz bileşene organik solucan gübresi denir. Kısaca solucan gübresi, solucan dışkısından ibarettir ancak kesinlikle rahatsız edici bir görüntüsü ve kokusu yoktur. Toprak rengindedir ve tarımsal araziler için gereken en önemli bileşenleri bünyesinde bulundurduğu için %100 organik gübre olarak kabul edilir.
Organik solucan gübresi üretimi için en uygun toprak solucanı çeşitleri arasında ilk sırayı kırmızı Kaliforniya solucanı almaktadır. Bunun sebebi ise; bu türün diğerlerine oranla çok daha hızlı üremesi ve elde edilen organik gübrenin tarımsal açıdan daha faydalı bileşenler içermesidir. Aslında kırmızı Kaliforniya solucanları, organik gübre verimini ve bu canlıların üremesini arttırmak amacıyla ABD tarafından laboratuvar ortamında melezlenmek süratiyle elde edilmiş bir tür kültür solucanıdır. Toprak solucanlarının yapılarında onları zararlı patojenlerden korumak için sölem sıvısı adı verilen bir çeşit vücut salgısı bulunur ve bu salgı doğal olarak dışkılarına da geçer. Bu yassı canlıların dışkıları organik solucan gübresi olarak tarım arazilerinde kullanıldığında sölem sıvısı tıpkı solucanları koruduğu gibi o toprakta yetişen bitkileri de koruma görevini üstlenir. Böylece üretilen tarımsal ürünler herhangi bir kimyasal bileşene ihtiyaç duymadan doğal bir direnç kazanarak hastalıklara karşı çok daha dirençli bir yapıya sahip olur. Bilim adamları tarafından yürütülen çalışmalar kırmızı Kaliforniya solucanlarının tükettikleri besinleri kısa zamanda organik gübreye çevirdiğini ve bu gübrenin tarımsal alanlarda kullanıldığında kimyasal bileşenlerden çok daha verimli olduğunu kanıtlamıştır. Aslında doğada bulunan tüm toprak solucanları zaten kendi yaşadıkları alanda bu görevi yerine getiren ve tarım açısından inanılmaz faydalı canlılardır. Yapılan çalışmalar toprak solucanlarının yoğun olduğu tarımsal alanlarda verimin çok daha fazla olduğunu ve özellikle bitki köklerinde oluşan hastalıkların yok sayılacak kadar az olduğunu göstermektedir. Organik solucan gübresi bitkinin sadece verimini arttırmakla kalmaz, aynı zamanda başta kök hastalıkları olmak üzere pek çok riski ortadan kaldırarak bitkinin doğal bir direnç kazanmasını sağlar. Bu yararlı canlıların doğal ortamda olması gerektiğinden çok daha nadir görülmelerine en büyük sebep ise kullanılan kimyasal bileşenlerdir.
Özellikle Kırmızı Kaliforniya solucanları doğaları gereği organik gübre üretmekte usta oldukları için son zamanlarda gerek bireysel gerekse kurumsal girişimciler tarafından bu alanda çeşitli yatırımlar yapan pek çok girişimci olduğunu görüyoruz. Organik solucan gübresi üretimi için en çok tercih edilen kırmızı Kaliforniya solucanı ülkemiz topraklarında yaşamaya uygun bir türdür ve bireysel olarak fazla bir yatırım gerekmeden organik solucan gübresi üretebilirsiniz. Mutlaka bir üretim tesisi kurmak gibi bir gerekçe olmayışı ve yatırım açısından çok küçük bir sermeye ile başlama şansına sahip olmanız diğer sayabileceğimiz avantajlar arasında geliyor. Kırmızı Kaliforniya solucanları tükettikleri tüm besinleri doğaları gereği organik gübreye çevirdikleri için yapılması gereken tek şey bu canlılara tüketmeleri için gereken besinleri sunmak ve yaşam koşullarına uygun olan ortamı sağlamaktır. Tükettikleri besinler zaten atık sınıfına girdiği için maliyet açısından bir yük teşkil etmeyecektir. Ayrıca Kırmızı Kaliforniya solucanları yılın her mevsimi üremeye elverişli bir yapıya sahip oldukları için sayıları kısa sürede katlanarak artar ve bu bağlamda elde edilen organik solucan gübresi üretimi daha verimli olur.